O grupare de hackeri romani a atacat doua sectiuni ale cotidianului englez The Daily Telegraph, postand pe ele atat o melodie cu Gheorghe Zamfir, cat si un mesaj in care spun ca s-au saturat ca presa britanica sa scrie de tiganii romani si sa creeze o imagine diferita fata de cea din realitate, noteaza The Guardian. Doua sectiuni ale site-uri au fost atacate: una de turism si una de gastronomie.

Pe sectiunea Short Breaks hackerii, care spun ca sunt din grupul Romanian national Security au pus steagul Romaniei, iar sub el un mesaj: Ne-am saturat sa vedem cum niste "gunoaie" ca voi incearca sa isi bata joc de tara noastra. Sa ne creati o imagine cu totul alta fata de cea reala si numindu-ne "romanian gypsies" difuzand emisiuni de tot c..tul gen Top Gear".

Chris Boyd de la compania Sunbelt Software, unul din primii care au observat atacul spune ca grupul pare a fi putin cunoscut chiar si in randul hackerilor romani dar adauga ca e posibil sa fie vorba de cineva care e extrem de suparat pe The Telegraph.

Atacul s-a indreptat si asupra sectiunii Wine and Dine care nu poate fi deschisa nici in prezent. Finalul mesajului contine un avertisment: Daca ati avut tupeul sa enervati o tara intreaga, aflati ca nu ne vom opri aici. Romania. Mesajul se incheie apoteotic: Guess what, gypsies aren't romanians, morons".

Subiectul a fost tratat si de forumul Romanian Security Team. Hackerii s-au aratat suparati si de emsiunea Top Gear care anul trecut a avut o editie dedicata Romaniei in care Clarkson si "gasca" au mers si intr-un sat de tigani unde copii au fost filmati impresurand masinile de sute de mii de euro care abia avansau prin noroi.

Cele doua sectiuni atacate pot fi accesate fara probleme in prezent.