Parodiile dupa o secventa dintr-un film cu Hitler, in care Fuhrer-ul era extrem de suparat pe generalii sai, sunt scoase treptat de pe YouTube la cererea companiei germane care a produs in 2004 filmul numit Prabusirea. S-au facut mii de variante de parodii dupa celebra secventa la care au fost adaugate diverse subtitrari umoristice pe subiecte diverse de la moartea lui Michael Jackson si lansarea IPad, pana la succesul Dacia Sandero in Germania.

Filmul din care provine secventa foarte des parodiata se numeste Prabusirea (der Untergang in germana) si a fost produs de Constantin Films in 2004. Abia acum casa de productie si-a reafirmat dreptul asupra secventelor si a cerut YouTube sa le scoata, lucru care a inceput sa se intample prin sistemul automat Content I.D al YouTube, noteaza PC World.

S-au facut mii de parodii in zeci de limbi dupa secventa in care Hitler e extrem de suparat pe generalii sai care ii spun ca Germania nu mai are sanse sa castige razboiul. Parodiile pastreaza sunetul, deci dialogul original in germana, insa sunt adaugate subtitrari cu umor care parodiaza diverse subiecte, de la lansarea iPad, la rezultatul unui meci de fotbal si de la moartea lui Michael Jackson pana la succesul Dacia Sandero in Germania.

Interesant este ca pana si regizorul filmului, Oliver Hirschbiegel, spune ca se amuza teribil la aceste parodii, a vazut multe insa le priveste cu sonorul inchis deoarece daca stii germana replicile nu mai sunt atat de amuzante.

PC World se intreaba de ce producatorii filmului au luat aceasta decizie abia dupa sase ani, mai ales ca succesul deosebit al parodiilor i-a facut pe multi sa caute sa afle mai multe despre filmul original.

Iata una din cele mai cunoscute parodii cu subtitrari in romana, cea in care Hitler e enervat de succesul Daciei in comparatie cu marcile germane.