Romania este pe lista tarilor unde Google a adunat "din greseala" date personale ale utilizatorilor de retele Wi Fi nesecurizate
Scandalul a izbucnit in Germania unde autoritatile au cerut un audit pentru datele ce sunt colectate de masinile care fac poze pentru serviciul Street View care ofera imagini panoramice 360 de grade la nivel de strada. Google a admis ca "din greseala" a adunat o serie de date personale de la retele WiFi nesecurizate, dar a adaugat ca indata ce a descoperit acest lucru, a rezolvat problema, iar masinile nu mai strang momentan date despre retele WiFi.
Nu se stie exact ce date confidentiale au fost stranse de masinile Street View, insa este se pare vorba de unele e-mail-uri, fotografii, dar posibil si date despre ce site-uri au vizitat unii utilizatori.
Google vrea sa linisteasca opinia publica si a tinut sa precizeze ca nu a colectat decat 600 GB de date personale, cam cat un hard-disk standard. Compania spune ca va avea grija ca datele colectate in fiecare tara sa fie sterse si asigura publicul ca nicio informatie colectate nu a fost folosita la vreun produs Google. Compania a mai adaugat ca datele personale colectate reprezinta doar franturi de comunicare deoarece masinile se aflau in mers si se schimba extrem de des reteaua WiFi de la care erau stranse informatii.
Experti in securitatea informatiilor, citati de AFP, spun ca incidentul va avea implicatii puternice si este foarte posibil ca Google sa fie data in judecata pentru incalcarea unor legi legate de protectia datelor pe internet. Unii spun ca inginerii Google nu au scrupule si pun mana pe orice informatii pot si adauga ca guvernele nationale vor trebui sa inaspreasca legislatia in domeniu.
Tarile unde masinile Street View au strans date din 2006 incoace sunt: Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Hong Kong, Irlanda, Italia, Japonia, Luxemburg, Macao, Marea Britanie, Mexic, Noua Zeelanda, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Singapore, Spania, SUA, Suedia, Taiwan si Ungaria.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
daca mai vor sa stie si unde am petrecut revelioanele cu atat mai bine ... chiar si daca aveam fotografii cu amanta tot acolo le ascundeam , nu cred ca o sa ma sune unul din cei 2 studenti fondatori sa ma santajeze cu 10 k euro altfel imi afla sotia tot !
eu cred ca sunteti prea obsedati de anumite chestii ....
Prof. Dr. iur. Johannes Caspar
Hamburgische "Commissioner for Data Protection and Freedom of Information"
http://www.jura.uni-hamburg.de/personen/caspar/
Peter Schaar,
"Federal Commissioner for Data Protection and Freedom of Information", printre altele membru al "Verziilor", activ in "Humanist Union" (http://en.wikipedia.org/wiki/Humanist_Union)
Cei mai sus numiti au ajutat google sa-si descopere "greseala" ;)
"Jede Folgerung, die wir aus unseren Beobachtungen ziehen, ist meistens voreilig: Denn hinter den wahrgenommenen Erscheinungen gibt es solche, die wir undeutlich sehen, und hinter diesen wahrscheinlich noch andere, die wir überhaupt nicht erkennen." - Gustave Le Bon din "Psychologie der Massen"
btw, o lectura recomandabila daca tot esti nevoita sa ne impartasesti parerile tale despre "spiritul de turma"
la fel si in ce priveste google: esti insuficient informata.
http://gmail.google.com/mail/help/privacy.html
citez:
"The Gmail service includes relevant advertising and related links based on the IP address, CONTENT OF MESSAGES and other information related to your use of Gmail.
Google's computers process the INFORMATION IN YOUR MESSAGES for various purposes,..."
cauta pe youtube "The Beast File: Google"
P.S. Sper ca nu folositi prea mult googleDocs sau Picasa.
Ideea in sine nu a fost originala dar implementarea ei a facut diferenta. In momentul respectiv alta vista yahoo ofereau motoare de cautare dar erau decat module ale unui portal foarte incarcat.
Succesul a fost datorat tocmai ideii ca ei se adresau celor care cautau pe internet si nu vroiau sa incarce un ditamai portalul pentru asta. Retineti ca internetul nu se misca ca acum, iar usurinta cu care cautai creea o senzatie unica la vremea aceea pentru cei care vroiau sa exploreze lumea webului, si sa afle noi site-uri.
P.S. Sper ca nu folosesti google pentru cautari...
Multe firme de acolo inca mai au contracte secrete cu guvernul american.
Google lasa unele suspiciuni cand e vorba de datele colectate, insa eu nu bag mana in foc pentru nici una din idei.
PS: Eu folosesc serviciile Google pt calendar si adrese. Sunt convins ca intr-o buna zi ele pot deveni "din greseala" publice. Ajunge sa fie chiar vina mea: sa dau "save" la parola cand ma loghez pe un calculator necunoscut. Ma loghez prin SSL si atunci posibilitatea interceptiei scade dramatic si mai mult, nu folosesc serviciile pe calculatoare publice. Am insa colegi ale caror contacte sunt mult mai sensibile decat ale mele si da, le tin pe server Exchange sau Zimbra acasa sau la serviciu, sub cheie.
Si apoi, pentru a colecta ceva iti trebuie un soft dedicat plus un spatiu dedicat care se aflau "din greseala" in masina.
Las-o, Gogoole, ca macane frate.
poate datele nu erau importante... acum... dar de unde stim ca nu a mai facut sau va mai face asta?!
"_Why was Google developing code to sniff payload data?
_How was it possible to integrate such code into software that was not specifically designed to manage such data?
_Why was there no thorough audit of the code prior to deployment?
_How is it that no-one noticed the substantial additional volume of collected data when a storage estimate must have been calculated in advance of collection?"
http://www.privacyinternational.org/article.shtml?cmd[347]=x-347-566320