Apple a devenit cea mai mare companie de tehnologie din lume, intrecand-o pe Microsoft la valoarea de piata, anunta BBC, dupa ce in anii '90 a fost aproape de faliment.

Actiunile Apple au inchis sedinta pe Nasdaq miercuri cu o scadere de 0,4%, fata de rivalul sau Microsoft, ale carei actiuni au atins un minim al ultimelor sapte luni. Valoarea de piata a Apple a ajuns astfel la 222 miliarde de dolari, in timp ce Microsoft este evaluata la 219 miliarde.

Compania lui Steve Jobs era pe punctul de a da faliment in anii 1990, insa a fost relansata in 2001 odata cu iPod-ul. Apple nu s-a mai aflat in fata Microsoft din 1989.

Cifra vanzarilor companiei lui Bill Gates este in continuare mai mare decat a Apple, sistemul de operare Windows regasindu-se pe aproximativ 90% din computerele din lume. Potrivit Reuters, aceasta se ridica la 14,5 miliarde de dolari in ultimul trimestru, fata de 13,5 miliarde cat a raportat Apple.

In 1997, Apple a apelat la Microsoft pentru o investitie de 150 de milioane de dolari, pentru a se mentine pe linia de plutire. La vremea aceea, valoarea de piata a Microsoft era de peste cinci ori mai mare decat a Apple.