Compania taiwaneza Asustek a anuntat la targul Computex din Taipei lansarea primului sau tablet PC, in doua versiuni, dar si a primului cititor de carti electronice (e-reader). Nu se stiu detalii despre pret, dar e foarte posibil ca produsele sa ajunga pe piata la inceput de 2011, scrie presa internationala. Cei de la Asus au spus, citati de Reuters, ca tabletele au port USB si pot rula aplicatii Flash.

Asus a prezentat tableta Eee Pad in doua versiuni: cu ecran de 10 inch si cu ecran de 12 inch. Compania spune ca ambele ruleaza Windows 7, iar versiunea mai mica are 675 g si este subtire (1,22 cm grosime).

Varianta mai mica ruleaza Windows Embedded Compact 7, iar cealalta are Windows 7 Home Premium. Ambele pot fi folosite si ca e-readere iar in rest sunt destinate navigarii pe web dar si pentru continut video si pentru citirea de carti electronice. Nu s-au dat detalii legate de pret si de momentul lansarii, insa speculatiile indica posibilitatea lansarii in primul trimestru din 2011 cu preturi de circa 400 - 500 dolari.

Compania a anuntat si un e-reader dedicat (cititor de carti electronice), Eee tablet, terminal cu ecran de 10 inch si rezolutie 2.450 dpi. Ecranul este monocrom, insa terminalul e dedicat studentilor pentru ca este usor sa iti iei notite cu el. In plus este disponibila si o camera de 2 MP astfel incat utilizatorii pot fotografia slide-uri si pot apoi face notite pe marginea lor. La toate aceste produse Asus spune ca bateria poate dura zece ore. Speculatiile presei indica preturi intre 200 si 300 de dolari.

Asustek vrea sa lanseze si propriul magazin online de aplicatii care va rivaliza cu QApps Store si Google Apps.