Un restaurant sofisticat din Sydney, Australia pune pe masa oaspetilor tableta Apple iPad in loc de clasicul meniu cartonat de unde faci comanda, scrie AFP. Patronul a cumparat 15 gadget-uri si primele semnale par a fi pozitive, mai ales ca cei care comanda pot vedea cum arata diversele feluri de mancare, iar meniul poate fi actualizat mult mai rapid daca anumite sortimente s-au terminat.

Restaurantul Global Mundo Tapas de la Rydges Hotel, North Sydney a inlocuit meniurile cu terminale iPad la doar cateva zile dupa lansarea oficiala a tabletei in Australia. Seful restaurantului s-a dus cu avionul in Adelaide pentru a aduce primele zece iPad-uri chiar in ziua lansarii, pe 28 mai, iar alte cinci au venit ulterior.

Cei de la restaurant vor sa profite de nebunia creata de lansarea iPad si spera sa atraga clienti cu aceste meniuri hi-tech. Primele semnale sunt pozitive. Oamenii pot face direct comanda de pe ecranul tactil al iPad-ului, pot alege in ce mod vor sa le fie gatita carnea si pot vedea cum arata fiecare fel de mancare. In viitor langa fiecare sortiment ar putea aparea un meniu pop-up care sa ii sfatuiasca pe clienti ce vin ar merge cel mai bine.

In plus, daca un anumit fel de mancare nu mai este disponibil, meniul poate fi imediat actualizat, mult mai repede decat la traditionalele meniuri cartonate.

Ramane de vazut daca investitia a meritat si daca nu vor exista si clienti care vor fi atat de impresionati de meniu incat sa-l ia ca amintire...