Nintendo a prezentat la expozitia de gaming E3 din Los Angeles consola mobila de jocuri 3DS capabila de a afisa pe ecran imagini 3D, scrie AFP. Noua consola dispune de doua ecrane: unul tactil si altul pe care apar imagini 3D, iar utilizatorii pot face si fotografii in format 3D. Nu s-a anuntat oficial data lansarii insa va fi la final de 2010 sau inceput de 2011. La acelasi targ si Sony a anuntat ca PlayStation3 va avea capabilitati 3D anul acesta.

Noua consola Nintendo, studiata cu interes in LAFoto: Reuters

Primul joc 3D care va fi disponibil pentru noua consola Nintendo se numeste Kid Icarus Uprising, insa si alte titluri precum DJ Hero 3D, Saints Row Drive-By, Resident Evil Revelations si Batman vor fi la dispozitia utilizatorilor.

Nintendo a fost pusa in fata unei dificultati: incompatibilitatea dintre un display 3D si unul tactil utilizabil, astfel ca 3DS are doua ecrane: unul ce reda imagini in format 3D, iar altul care nu reda, insa este un touch-screen functional. Cu aceasta consola se pot face si fotografii 3D, deoarece in afara de clasicul webcam mai sunt disponibile alte doua mici camere foto. Terminalul dispune si de conectivitate WiFi, iar ooptiunea de 3D poate fi dezactivata.

O diferenta importanta fata de televizoarele 3D si noile PC-uri ce redau imagini 3D tine de faptul ca la consola mobila nu e nevoie de ochelari speciali deoarece exista o alternativa pentru crearea senzatiei 3D. Astfel, in fata ecranului terminalului este aplicat un filtru, practic un panou format din foarte multe lentile minuscule. Dezavantajele tin de faptul ca tehnologia este foarte scumpa si deci viabila doar pentru ecrane mici, si in plus efectul 3D poate fi vizibil doar pentru o singura persoana din cauza ca aparatul trebuie privit doar dintr-un anumit unghi.

Rivalul Sony spune ca pana la finele anului consolele mobile PlayStation3 vor putea rula continut 3D, iar pentru asta se va face un update la soft. In februarie 2011 va fi lansat un joc SF de razboi, Killzone 3, in care compania isi pune mari sperante.