Designul dar mai ales executia sunt incredibile. Sticla fata, sticla spate si banda de inox se imbina fara greseala. Se simt un pic canturile sticlei in palma. Senzatia e aceea a unui obiect greu pentru dimensiunile lui, robust, perfect inchegat, scrie Blog de bucurestean.

Oricine a strans un pic in mana un Nokia stie scrasnetul acela de plastic ieftin, care sta sa crape. Sau un HTC, Samsung, etc. iPhone 4 pare blindat prin comparatie, indestructibil.

Ecranul e cum au promis. 960×640 pixel la 326 ppi, IPS – LED. Nu AMOLED, nu SUPERAMOLED. IPS – LED. Jobs zice ca e directia in care au decis sa se dezvolte, mai bine adaptata ecranelor de asemenea dimensiuni. Il cred, pentru ca dau zoom cu lupa cand editez un text si imaginea literelor marite pare mai clara decat textul initial. Fonturile sunt perfect conturate. Culorile incredibile. Retina display depaseste limita peste care ochiul uman poate percepe de la o distanta de 20 de centimetri. (300 ppi). Are 326, ca sa fie siguri …

E prea devreme sa evaluez iOS4 in detaliu. Insa ma bucur ca nu e departe de OS3. Acelasi meniu, plus ceva extra, aranjarea in foldere. La cum curg Apps-urile, era nevoie. Despre multitasking ceva mai incolo, dupa ce-l cumpar. Navigarea in meniu e fara repros, programele se inchid si se deschid instantaneu. Touch response fara cusur, fara eroare. Pur si simplu merge. Inca nu pot salva atasamentele din email si eventual sa le editez, dar probabil vor face un App pentru asta.

Mai sunt multe : camera video HD, email imbunatatit, giroscop, calitatea sunetului. Ahh… si FaceTime, pe care nu am avut cum sa-l testez, pentru ca nu mai stiam un alt iPhone 4 in bataia Wi-Fi. Ideea e simpla, suni pe GSM si transferi streaming video pe net deocamdata, pana cand retelele vor permite prin 3G. Solutia este open source, astfel incat HTC poate sa o preia. Sau Nokia sau Sony sau Samsung sau LG sau Google. Adica restul.

Pentru ca de acum exista iPhone 4 si restul. Pentru vreo doi ani cel putin.

PS: Azi Orange a anuntat ca va aduce iPhone4.

Comenteaza peBlog de bucurestean.