Sony Romania a lansat unul din cele mai usoare mini-laptop-uri de pe piata, modelul P din seria Vaio care cantareste circa 630 de grame. Mini-laptop-ul dispune de GPS integrat si busola digitala, are disc SSD cu 64 GB de stocare si costa circa 3.600 lei.

Sony Vaio PFoto: Hotnews

Mini-laptop-ul seria P are circa 24 cm lungime, 12 cm latine si maxim 2 cm grosime, cantareste circa 630 g, dispune de un procesor Intel Atom Z540, ruleaza Windows 7 si are 2 GB de RAM. Are un Flash Drive SSD de 64 GB, iar producatorul spune ca bateria poate tine pana la cinci ore.

Netbook-ul cu ecran de 8 inch este unul din cele mai usoare de pe piata, insa este un produs premium ce nu concureaza cu mini-laptop-urile clasice stil Acer Aspire si Asus Eee, mai ales ca Vaio P costa cam de trei ori mai mult decat acestea, la 3.600 lei.

Mini-laptop-ul dispune de modem 3G integrat, GPS incorporat si busola digitala. Sony a lansat gama de vara a laptop-urilor Vaio si estimeaza ca vanzarile vor creste per total cu 20% pe intreg anul curent.

Pe piata, netbook-uri stil Acer Aspire si Asus Eee pot fi gasite si la preturi de sub 1.000 de lei, dispun de ecran de 8 - 9 inch si cantaresc circa 1,1 - 1,3 kg.