​Facebook va depasi nivelul de un miliard de utilizatori, dublu fata de numarul din prezent, insa pentru asta reteaua de socializare va trebui sa se dezvolte masiv in patru tari unde nu detine intaietatea: Rusia, Coreea de Sud, China si Japonia, a spus fondatorul Mark Zuckerberg, citat de The Telegrpah. Pe de alta parte, The Daily Mail publica povestea unei mame din Marea Britanie care a urmarit ce se intampla pe contul de Facebook al fiicei sale de 11 ani si a ramas ingrozita de numarul mare de pericole prezente in reteaua sociala.

Mark ZuckerbergFoto: Reuters

Mark Zuckerberg admite ca s-a mai temperat ritmul de crestere al numarului de utilizatori Facebook, insa e convins ca se va depasi un miliard, insa nu anul acesta. El spune ca sunt patru tari cheie unde Facebook nu e cea mai populara retea de socializare: Rusia, Coreea de Sud, China si Japonia, iar de succesul in aceste tari depinde mult rata de crestere a Facebook in viitor. In aceste tari sunt populare cateva retele de socializare locale Mixi in Japonia, Tencent QQ in China and Vkontakte in Rusia.

Seful Facebook mai admite si ca a acordat prea multa atentie Twitter si incredibilei sale ascensiuni, fiind vremuri cand credea ca site-ul de micro-blogging va depasi Facebook la numarul de utilizatori.

Pe de alta parte, Facebook e subiect aprins de dezbatere pe tema sigurantei utilizatorilor si a pericolelor la care sunt expusi mai ales adolescentii. Cotidianul The Daily Mail a publicat povestea unei femei care a spionat timp de o saptamana contul de Facebook al fiicei sale de numai 11 ani. Desi varsta minima pentru a-ti face cont este de 13 ani, acest lucru nu are cum sa fie verificat, astfel ca foarte multi copii intra in retea.

Femeia povesteste ca a ramas ingrozita de ce se intampla pe contul de Facebook al fiicei sale: persoane care nu o cunosteau pe fetita ii trimiteau amenintari, veneau diverse mesaje dubioase, iar un baiat de 18 ani "i-a cerut prietenia" pe Facebook fetitei care are cu sapte ani mai putin.

Mama fetitei spune ca a avut acces la contul de Facebook dupa ce copila a intrat pe cont de pe telefonul mobil al mamei, insa nu a dat "sign out" astfel ca mama a putut urmari activitatea fetei sale pe site. Pana la urma s-a ajuns la un compromis: mama stie parola fetei si este in lista de prieteni din Facebook pentru a vedea toate actiunile. Englezoaica spune ca fata ei nu este pregatita sa faca fata singura pericolelor din "cyber-spatiu" si va incerca sa o fereasca de probleme.