​Guvernul britanic vrea sa inchida trei sferturi din cele 820 de site-uri pe care le detine, iar la restul sa injumatateasca cheltuielile curente, pentru a face economii totale de 100 milioane lire, scrie The Telegraph, citand oficiali de la Londra. In curand va incepe un proces de evaluare a diverselor site-uri pentru a se decide care merita sa mai functioneze si care nu, iar in septembrie va fi prezentat un raport.

Documente publicate saptamana aceasta arata ca au fost cheltuite 94 de milioane lire pentru infiintarea si pentru sustinerea costurilor curente a 46 de site-uri care in plus mai "mananca" anual alte 32 milioane de lire din buget pentru costurile cu angajatii.

Autoritatile spun ca sunt prea multe site-uri guvernamentale, iar o buna parte dintre ele nu obtin rezultate, nu sunt suficient de utile si in consecinta 75% dintre cele 820 trebuie inchise. Guvernul ar vrea sa renunte la site-urile care nu ofera calitate, iar mai nou nu pot fi infiintate site-uri noi fara acordul unei comisii speciale.

Marea Britanie a demarat un amplu program de taiere a cheltuielilor si ca masura menita sa ajute economisirea s-a decis ca diversele autoritati locale sa nu mai fie nevoite sa trimita la "centru" rapoarte stufoase despre diverse activitati, rapoarte a caror intocmire costa milioane de lire si mii de ore de munca ale angajatilor care vor putea fi utilizati intr-un mod mai eficient.