Apple a lansat un update al sistemului de operare pentru noul iPhone in dorinta de a corecta erorile de afisare a puterii semnalului pentru cel mai nou terminal al companiei din Cupertino, scrie The Telegraph. Multi utilizatori s-au plans ca telefoanele nu au semnal bun, desi numarul de bare afisate indica semnal maxim. Apple spusese ca eroarea tine de aplicarea unei formule gresite de calcul pentru puterea semnalului. Totusi, update-ul nu rezolva marea problema legata de pozitionarea defectuoasa a antenei, problema pentru care Apple va da explicatii intr-o conferinta de presa vineri seara.

Noul iPhoneFoto: Reuters

Apple admitea la inceput de iulie ca iPhone 4 functioneaza folosind o formula gresita de calcul a puterii semnalului si a promis ca va emite gratuit un update de soft. Compania spunea atunci ca din cauza folosirii unei formule eronate, pe ecran sunt afisate cu doua liniute mai mult la puterea semnalului, astfel ca in zone cu semnal slab posesorii noului iPhone sunt indusi in eroare de faptul ca pe ecran le sunt afisate multe liniute, ca si cand semnalul ar fi super-bun.

Totusi, update-ul nu rezolva marile probleme ale noului iPhone 4 care se refera la receptia defectuoasa si la faptul ca in multe cazuri semnalul devine foarte slab si chiar dispare. In ultimele saptamani mai multi utilizatori au reclamat o greseala in pozitionarea antenei, puterea semnalului scazand serios cand telefonul este tinut in mana stanga si se acopera partea din stanga jos a terminalului.

Problemele de receptie au afectat imaginea Apple si tin cel mai probabil de un defect de design. Bloomberg scria joi ca un inginer Apple il avertizase pe Steve Jobs ca din cauza pozitionarii antenei vor aparea probleme, inainte ca designul noului iPhone sa fi fost realizat, insa se pare ca nu s-a tinut cont de sugestie. Apple a anuntat ca vineri seara va tine o conferinta de presa in care va da explicatii, dar putini cred ca se va face o rechemare a produselor deja vandute. Cel mai probabil posesorii iPhone 4 vor primi gratuit o mica husa care in magazin ar costa unu-doi dolari.

Apple a fost masiv criticata si multi au spus ca a avut o atitudine aroganta fata de clienti in aceste saptamani si mai ales la inceput a tratat cu dispret reclamatiile, lucru de neconceput pentru o companie care vinde produse premium la preturi pe masura.