​Apple a anuntat ca cei care au cumparat pana acum iPhone 4 si cei care o vor face pana la final de septembrie vor primi huse gratuite pentru ca in acest fel sa fie rezolvate gravele probleme legate de antena si pierderea semnalului in timpul convorbirilor, a spus Steve Jobs intr-o conferinta de presa. Apple s-a confruntat cu multe plangeri, iar Jobs a admis ca produsele nu sunt perfecte, insa spune ca iPhone 4 merge bine si s-au vandut peste trei milioane de unitati. Compania e pusa in fata uneia din cele mai grele situatii din ultimii ani, astfel ca si conferinta de presa a fost una de forta majora, gandita sa calmeze clientii suparati.

Jobs spune ca gravitatea problemei cu antena a fost exgaerataFoto: Reuters

In ultimele saptamani mai multi utilizatori au reclamat o greseala in pozitionarea antenei, puterea semnalului scazand serios cand telefonul este tinut in mana stanga si se acopera partea din stanga jos a terminalului. Jobs spune ca rezolvarea este ca toti cei care au cumparat iPhone 4 pana acum si cei care o vor face pana la final de septembrie sa primeasca o husa gratis ce va proteja antena. El mai spune ca cei care deja si-au luat husa urmeaza sa-si primeasca banii inapoi. Seful companiei admite ca Apple nu va putea produce rapid destul de multe huse, insa va apela la terte parti pentru aceste operatiuni. Motivul pentru care nu sunt suficiente huse tine si de faptul ca Apple nu a dat furnizorilor toate specificatiile de frica sa nu apara totul pe internet inaintea lansarii.

Jobs mai spune ca cei care sunt nemultumiti de noul iPhne isi pot primi banii inapoi daca il returneaza in 30 de zile fara defecte. Seful Apple mai spune ca terminalul a fost intens testat si au fost detectate anumite probleme, insa adauga ca nu ar fi crezut niciodata ca lucrurile vor scapa atat de mult de sub control. El considera ca gravitatea problemei a fost exagerata ca amploare.

Jobs spune ca Apple nu are produse perfecte si e de parere ca fiecare smartphone de pe piata are un punct slab si pot aparea probleme cu semnalul daca il tii intr-un anumit fel in palma. A dovedit ca intensitatea semnalului scade si la modele precum HTC Droid Eris, HTC Omnia II sau Blackberry Bold 9700.

Jobs mai spune ca doar 0,5% dintre clientii au sunat la centrul de suport pentru a se plange legat de problemele cu antena. El adauga ca 1,7% dintre cei care au cumparat iPhone 4 in SUA l-au returnat operatorului AT&T, in timp e in cazul iPhone 3 GS proportia a fost de 6%.

Seful Apple mai spune ca nu vede de ce designul antenei ar trebui modificat si adauga ca e imposibil sa creezi un smartphone fara puncte slabe care sa nu fie atat de mare incat sa nu incapa in buzunar sau in mana.

Noul iPhone a fost lansat in cinci tari pe 24 iunie, iar pe 17 iulie va fi lansat in alte 17 state. Jobs spune ca a ramas uimit si s-a simtit jenat de recomandara respectatei revistei Consumer Report care sfatuia clientii sa nu cumpere noul iPhone din cauza problemelor.

Intrebat de ce semnalul este slab in San Francisco, Steve Jobs a spus ca in timp ce in Texas dureaza trei saptamani sa obtii aprobarea pentru instalarea unei noi antene GSM, in San Francisco poate dura si trei ani, fiindca "nimeni nu o vrea in propria curte".

Intrebati de ziaristi daca folosesc huse pentru iPhone 4, directorii companiei au scos telefoanele si le-au aratat ziaristilor ca nu au nevoie de huse pentru ca sunt multumiti de semnal.

La scurt timp dupa conferinta de presa, Apple a publicat opaginape siteul sau in care arata efectele nedorite ale interferentei mainii cu antena GSM pentru iPhone 4 si mai multe telefoane concurente.