Panasonic va lansa in octombrie o camera video care datorita unui obiectiv special de conversie va putea filma in format 3D, aparatul urmand sa coste circa 1.400 dolari. Imaginile 3D filmate pot fi vazute doar pe televizore 3D. Gadgetul e prima camera cu capabilitati 3D pe care Panasonic o lanseaza pentru publicul larg, compania prezentand anul acesta un model profesional care e produs in functie de comenzi.

Camera video ajunge in octombrie in magazineFoto: Panasonic

La camera video HDC-SDT750 trebuie atasat un obiectiv de conversie 3D care prin doua lentile permite inregistrarea simultana a doua imagini distincte, una pentru fiecare ochi, care vor da apoi o imagine stereoscopica ce da impresia de "adancime". Imaginile au o rezolutie de 960x1080 pixeli.

Cand obiectivul 3D nu este atasat camera poate fi utilizata pentru filmare 2D in format full HD (1080p) si are zoom optic 12x.

Filmele facute in format 3D vor putea fi vazute doar pe televizoare compatibile. Mai multi producatori au lansat astfel de televizoare pe piata, la preturi medii de 2.000 de euro.