Chelsea Clinton, fiica unuia dintre cele mai puternice cupluri din Statele Unite, s-a maritat, sambata, cu Marc Mezvinsky, intr-o ceremonie fastuoasa desfasurata pe o proprietate de lux din apropiere de New York, transmite AFP. Fostul presedinte american Bill Clinton si actuala sefa a diplomatiei SUA, Hillary Clinton, si-au declarat "mandria imensa si emotia coplesitoare" pe care au simtit-o in timpul ceremoniei din Rhineback. Organizatorii evenimentului au luat masuri de securitate speciale.

Marc Mezvinsky si Chelsea ClintonFoto: Reuters

"Nu am fi putut avea o zi mai perfecta pentru a sarbatori inceputul vietii lor impreuna. Suntem atat de fericiti sa-l primim pe Marc in familia noastra", au spus Hillary si Bill Clinton intr-un comunicat difuzat dupa incheierea ceremoniilor.

Sute de ziaristi din intreaga lume au mers in Rhinebeck pentru a relata despre nunta fiicei cuplului Clinton cu Marc Mezvinsky, un finantist de pe Wall Street. Familia Clinton a decis sa protejeze ceremonia de febra mediatica, foarte putine informatii ajungand la jurnalistii aflati in mica localitate din statul New York.

Peste 500 de invitati au luat parte la ceremonia desfasurata pe domeniul Astor Courts, printre ei aflandu-se fostul secretar de stat Madeleine Albright, creatoarea de moda Vera Wang si actorul Ted Danson.

Presa a scris ca la nunta nu au luat parte unii dintre "greii " de la Hollywood, precum regizorul Steven Spielberg si actrita Barbra Streisand, dar nici realizatoarea de talk-show Oprah Winfrey. Nici Barack Obama, actualul presedinte al SUA, nu a fost invitat la nunta.

Potrivit putinelor informatii aflate de ziaristi, cuplul s-a casatorit intr-o ceremonie inter-religioasa, Chelsea (30 de ani) fiind metodista, in timp ce Marc (32 de ani) este evreu. Ceremonia a fost oficiata de un rabin si de un reverend din New York.

Chelsea a purtat o rochie creata de Vera Wang.

Masurile de securitate luate de organizatori au fost extrem de severe. Doar ziaristii au primit permisiunea sa se apropie de proprietatea unde a avut loc ceremonia si doar daca au mers pe jos. Jurnalistii au trebuit sa stea intr-un spatiu rezervat de organizatori, aflat insa la intrarea pe domeniul de lux, de unde nu au putut fi martorii cetremoniei. Invitatii au fost transportati cu autobuze si limuzine de la hotelurile aflate in localitatile din jur.

Autoritatile au restrictionat spatiul aerian din zona, pentru a tine deoparte paparazzi. Un elicopter a politiei a survolat in permanenta zona.

Mii de oameni s-au strans pe strazile din Rhinebeck sin in apropierea hotelurilor din zona, sperand sa zareasca invitatii celebri prezenti la nunta de sambata.

Potrivit unor informatii difuzate de TMZ si New York Daily News, ceremonia a costat intre 3 si 5 milioane de dolari.

Vezi o relatare a agentiei AP despre nunta de sambata.