Oracle cheama in instanta Google pe motiv ca a incalcat o serie de patente tehnologice pe care Oracle le-a obtinut prin achizitia Sun MicroSystems, scrie AFP. Plangerea e legata de sistemul de operare Google Android, iar Oracle vrea ca Google sa nu mai foloseasca tehnologia Java, patentata de Sun.

In plangerea depusa la un tribunal federal californian Oracle acuza Google ca la dezvoltarea Android a incalcat cu buna stiinta drepturile de proprietate intelectuala si cere ca tehnologia Java sa nu mai fie folosita pe telefoanele cu acest sistem de operare. In plus, Oracle cere si daune materiale.

Tehnologia Java a fost dezvoltata de Sun Microsystems, compania care a fost achizitionata la inceputul acestui an de Oracle, pentru 7,4 miliarde dolari. Si patentele Sun au trecut in proprietatea Oracle care acuza acum Google ca foloseste Java fara a fi primit permisiunea sa utilizeze aceasta tehnologie.

Ramane de vazut ce va decide justitia intr-un moment in care zilnic se vand circa 200.000 de telefoane ce utilizeaza sistemul Android.