Tinerilor ar trebui sa li se permita pe viitor sa-si schimbe numele pentru a putea scapa de fotografii si alte lucruri compromitatoare pe care le-au lasat pe diverse retele de socializare, e de parere seful Google, Eric Schmidt. El spune ca pe internet exista enorm de multe detalii personale lasate pe retele sociale precum Facebook, iar pe viitor acestea se vor inmulti, noteaza The Telegraph. Declaratiile vin insa in contextul in care au aparut informatii conform carora Google va deschide curand a treia retea de socializare, iar acelasi Eric Schmidt prevede ca Google va ajunge sa aiba atat de multe detalii despre utilizatori incat sa-i ajute sa-si planifice viata.

Eric SchmidtFoto: Agerpres

Seful Google spune ca societatea nu intelege ce se intampla cand atat de multe detalii despre atat de multe persoane sunt inregistrate "de toata lumea, tot timpul" pe internet. El adauga ca in viitor, tinerilor ar trebui sa li se permita sa-si schimbe numele pentru a scapa de lucrurile jenante din trecutul lor online (spre exemplu fotografii compromitatoare sau materiale nefavorabile postate pe retelele de socializare).

Schmidt mai spune ca Google va sti peste cativa ani atat de multe detalii despre utilizatori incat ii va ajuta sa-si planifice viata. Google va localiza utilizatorii cu ajutorul telefoanelor acestora, le va spune ca lucruri se afla in imprejurimi si ii va ajuta sa-si planifice actiunile. Schmidt explica faptul ca acum Google vrea sa afle care e viitorul cautarilor pe internet si spune ca tendinta ar fi ca in viitor tot mai multe cautari pe net sa fie facute in numele unui utilizator fara ca acesta sa tasteze ceva.

"Cred ca cei mai multi nu vor ca Google sa le raspunda la intrebari. Vor ca Google sa le spuna ce ar trebui sa faca in continuare", spune CEO-ul companiei care vine si cu un exemplu: daca Google va ajunge sa stie foarte multe lucruri despre o persoana, ce ii place, ce prieteni are, acestei persoane i se poate aminti exact ce alimente trebui sa cumpere cand trece pe langa un anumit magazin.

Totul vine in contextul in care se zvoneste ca Google ar vrea sa lanseze o a treia retea de socializare (dupa mai vechiul Orkut si mai noul Buzz care a fost criticat masiv fiindca a fost impus uneori cu forta utilizatorilor Gmail). Nciuna nu a ajuns sa rivalizeze insa cu Facebook care a ajuns sa aiba jumatate de miliarde de utilizatori.

In plus, Google a fost luata la ochi de autoritatile din mai multe tari pentru ca a colectat de la retele wireless nesecurizate informatii confidentiale, inclusiv continutul unor mail-uri si chiar parole prin intermediul masinilor care fac in 30 de tari poze pentru aplicatia Street View. Tot legat de acest serviciu au existat proteste si plangeri in instanta dupa ce unii oameni au fost surprinsi in ipostaze neplacute (de la iesirea din sex-shop-uri, pana la fotografii care ii infatisau beti pe strada).

Tot mai multi se arata ingrijorati ca Google va ajunge sa stie mult prea multe amanunte personale despre mult prea multi oameni, lucru care risca sa puna in pericol unele persoane si sa incalce dreptul la intimitate.