Dell a lansat in Romania gadget-ul Streak, primul sau tablet PC, terminal cu ecran de 5 inch, camera foto de 5 MP si sistem de operare Android. Tableta costa 2.699 la eMag lei si dispune de conectivitate 3G, GPS incorporat si suporta carduri de memorie de pana la 32 GB.

Dell Streak costa peste 600 de euro in taraFoto: Hotnews

"Streak nu are cum sa inlocuiasca un PC, nu e un sistem definit, ci unul general. Poti crea continut si poti face multe lucruri", a spus Valentin Nicolae, Consumer manager al Dell pentru zona EMEA. El a adaugat ca un lucru important tine de faptul ca Streak are capabilitati multitasking.

Deocamdata tableta e vanduta exclusiv prin eMag, insa apoi va fi la vanzare si la alti distribuitori. Ionut Stanciu, director emag, estimeaza ca pana la finalul anului s-ar putea vinde circa 1.000 de tablete Streak prin magazinul online. emag a vandut pana acum cateva zeci de terminale iPhone 4 si circa 400 de tablete iPad, iar Stanciu spune ca s-ar fi vandut si peste 1.000 daca ar fi fost stocuri mai mari.

Dell Streak are ecran multi-touch de 5 inch, mult mai mic decat alte tablete anuntate, care dispun de display de peste 9 inch.

Terminalul dispune de procesor Qualcomm Snapdragon de 1 GHz, pe spate are o camera de 5 MP iar pe partea din fata are o camera VGA pentru video-telefonie.

Streak are capabilitati WiFi si 3G si dispune de un slot de card Micro SD care accepta un card de maxim 32 GB. Tableta foloseste sistemul de operare Android al Google si dispune si de navigatie prin ghidare "pas cu pas". Streak are 15 cm lungime, 7,8 cm latime si 1 cm lungime, greutatea fiind de 220 g.

Mai multi producatori au anuntat ca vor lansa tablete in acest an, desi multe voci din piata se indoiesc ca este nevoie de acest segment cu terminale mai scumpe decat unele netbook-uri performante. Cea mai cunoscuta tableta este Apple iPad care nu s-a lansat in Romania oficial, dar costa de la 2.500 lei la magazinele online.