Samsung si Toshiba vor lansa tablete la targul de tehnologie IFA din Berlin, la fel cum vor proceda si alte cateva companii mai mici care vor patrunde pe o piata unde studiile arata ca Apple iPad va detine trei sferturi din vanzari anul acesta, noteaza Financial Times. Apple iPad costa de la circa 2.400 lei la magazinele online romanesti, iar saptamana trecuta s-a lansat o noua tableta, Dell Streak, care costa circa 2.700 lei.

Financial Times noteaza ca cel mai probabil Samsung va lansa Galaxy Tab care va dispune de un ecran de 7 inch care va putea fi utilizat si pentru video-telefonie. Toshiba va lansa si ea tableta SmartTab care va dispune de ecran de 10 inch. Ambele vor folosi se pare sistemul de operare Android al Google.

Compania de cercetare iSuppli noteaza insa ca Apple iPad va domina segmentul cu o cota de 74,1% din piata mondiala anul acesta, 70,4% anul viitor si 61,7% in 2012.

Si companii mai putin cunoscute pregatesc tablete. Spre exemplu americanii de la Viewsonic vor lansa un tablet cu ecran de 10 inch ce ar putea rula atat Android cat si Windows, iar o mica companie chineza, Rockchip, se pregateste sa lanseze o tableta ce ar putea avea display cu capabilitati 3D.

Industria va fi insa cu ochii pe Apple care pe 1 septembrie organizeaza un eveniment de presa unde va prezenta noi modele de iPod, insa se zvoneste si ca va anunta lansarea unei versiuni mai mici a iPad.