Comisia Europeana urmeaza sa analizeze luni modalitatile de a asigura tuturor europenilor un acces rapid la internet. In atentie se vor afla mai ales cei din zonele rurale unde foarte putini au acces la internet de banda larga.

Comisia mizeaza in special pe telefonia mobila 4G si ia in considerare posibilitatea ca din 2013 sa permita providerilor sa foloseasca o parte din frecventele ramase libere prin trecerea de la televiziunea analogica la cea digitala, transmite canalul de stiri LCI care citeaza un proiect al Comisiei.

Germania a facut deja acest lucru in 2010, iar Franta se pregateste pentru anul viitor. In ansamblu, celelalte tari ale UE amana alocarea acestor frecvente din banda de 800 megaherti pentru trecerea la telefonia mobila 4G.

Propunerea Comisiei urmeaza sa fie aprobata de eurodeputati si de guvernele europene in contextul in care se anunta o mica batalie intre operatorii de telecomunicatii reuniti in Asociatia europeana ETNO si radiodifuzori, in prezent utilizatorii frecventei, reprezentati de Uniunea Europeana de Radioteleviziune.