Google a anuntat castigarea procesului intentat de televiziunea spaniola Telecinco impotriva YouTube pentru incalcarea drepturilor de autor. Telecinco a acuzat YouTube ca nu tine cont de drepturile de autor atunci cand sunt postate materiale pe site. Televiziunea spaniola a cerut YouTube-ului sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce se posteaza pe site si a depus o plangere in acest sens. Cererea a fost insa respinsa.

Google a mai castigat un proces si in Statele Unite impotriva companiei Viacom. Acestia din urma au declarat ca si Google cand a cumparat YouTube, au fost perfect constienti de violarea drepturilor de autor, insa au preferat sa nu ia atitudine.

Tot Viacom a mai declarat ca Google ar trebui sa-si schimbe politica si sa verifice materialele inainte ca acestea sa fie postate.

In ceea ce priveste cele doua victorii ale Google, vice-presedintele Kent Walker a declarat: "Este o victorie nu doar pentru noi, ci si pentru miliardele de oameni din intreaga lume care folosesc motorul de cautare atat pentru a comunica, cat si pentru a face schimb de experiente".