Grupul Allegro, parte a companiei media internationale Naspers Ltd, a achizitionat 83% din actiunile Gecad ePayment International, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii eCommerce integrate pe piata romaneasca, detinut anterior de omul de afaceri Radu Georgescu. Acesta va continua sa detina 17% din Gecad ePayment prin intermediul firmei Orbitview si va ramane in consiliul director al companiei. Tranzactia a fost finalizata in august 2010, valoarea acesteia fiind confidentiala.

Radu GeorgescuFoto: Agerpres

Potrivit informatiilor furnizate HotNews.ro de oficialii companiei, Radu Georgescu, fondatorul grupului Gecad, va continua sa detina 17% din Gecad ePayment, prin intermediul companiei Orbitview, parte a Concentric Limited, un holding inregistrat in Cipru, care reuneste toate investitiile in care antreprenorul Radu Georgescu este actionar majoritar.

In urma acestei tranzactii, functia de director executiv al GECAD ePayment va fi ocupata de Daniel Nicolescu.

Conform informatiilor grupului, inainte de achizitie, din Gecad ePayment a fost desprinsa divizia Avangate, furnizor international de solutii si servicii pentru distributia electronica a programelor software, cu sediul in Olanda, care a devenit astfel companie separata. Actionariatul Avangate a ramas neschimbat, Orbitview Ltd detinand 99% din capital si Radu Georgescu restul de 1%.

  • Grupul Naspers, la a doua tranzactie in Romania, dupa ce a preluat Autovit.ro, cel mai mare site de vanzari de masini second-hand din tara in 2009

"Allegro aduce cu sine o experienta foarte bogata in domeniul eCommerce, avand operatiuni in majoritatea pietelor mari din Europa Centrala. Sunt convins ca aceasta asociere va fi, in primul rand, in beneficiul clientilor GECAD ePayment. Personal voi continua sa ma implic in activitatea companiei asa cum am facut-o si pana acum", a spus Radu Georgescu.

In urma acestei tranzactii, grupul GeCAD, infiintat de Radu Georgescu in 1992, va cuprinde diviziile GECAD NET, GECAD Technologies/AXIGEN, Avangate si GECAD Software. Toate aceste divizii sunt controlate integral de omul de afaceri, mai putin GECAD Technologies/AXIGEN, unde Radu Georgescu are numai 88% din actiuni, conform datelor furnizate HotNews.ro de oficialii grupului GeCAD.

Grupul Naspers care a cumparat anul trecut Autovit.ro e listat la bursa din Johannesburg si Londra si a obtinut venituri de aproape 1,5 miliarde euro anul trecut. Subsidiara sa est-europeana, grupul Allegro are activitati in peste 10 tari din regiune si detine mai multe tipuri de platforme online de tranzactii pe diverse domenii, de la auto si imobiliare, la calatorii si plati online.

Cel mai mare site de vanzari de masini second-hand de pe piata locala, autovit.ro, a fost cumparat anul trecut de una din companiile integrate in grupul sud-african Naspers (unul dintre cei mai mari jucatori media mondiali), valoarea tranzactiei fiind de peste 4,7 milioane euro, conform unor surse apropiate tranzactiei.