​Sony a prezentat in SUA patru modele de televizoare cu preturi intre 600 si 1.400 de dolari, terminale prin care, simultan cu privitul la emisiuni, poate fi accesat si internet-ul prin platforma Google TV. Televizoarele au ecrane cu diagonala intre 24 si 46 de inch, iar utilizatorii pot imparti ecranul intre clasicele emisiuni si continutul de pe internet, noteaza Reuters. In 2011 de pe aceste televizoare vor putea fi accesate si cumparate aplicatii de pe magazinul online Android Marketplace, iar tot la anul televizoarele ar trebui sa ajunga in Europa.

Sony a prezentat televizoare de pe care poate fi accesat internet-ulFoto: Sony

Sony a prezentat patru televizoare HD la care continutul TV si internet-ul fuzioneaza, iar primele livrari vor fi in aceasta saptamana in SUA. Cel mai ieftin model este 600 dolari si are diagonala de 24 inch, iar cel mai scump este 1.400 dolari si are diagonala de 46 inch. Modelul de 32 inch costa 800 dolari, iar cel de 40 inch este 1.000 dolari.

Televizoarele au fiecare patru intrari HDMI, patru port-uri USB, conectivitate WiFi si telecomanda cu tastatura QWERTY si mouse optic.

Platforma Google TV anuntata acum cateva luni, isi propune sa profite de dorinta tot mai mare a consumatorilor de a avea internet-ul la indemana. Cei de la Google spun ca vor fi multi consumatori dornici sa acceseze internet-ul in timp ce se uita la televizor, impartind ecranul intre web si emisiunea clasica.

Compania de cercetare Forrester Research estimeaza ca pana la finele anului in doua milioane de gospodarii din SUA vor exista televizoare conectabile la internet, iar in 2015 se va ajunge la 43 de milioane.

Sony a lansat si un set-top box, dispozitiv care costa 400 de dolari si permite accesarea internet-ul Google TV fara a fi nevoie sa cumperi un televizor nou. Acest dispozitiv va concura cu cel lansat foarte recent de Logitech.