Organismul de reglementare a sigurantei datelor personale din Italia i-a pus in vedere companiei Google sa isi marcheze foarte clar masinile care fotografiaza strazile pentru serviciul de cartografiere "Street View", informeaza Reuters, care citeaza cotidianul La Stampa. Institutia italiana i-a mai cerut gigantului IT american ca itinerariile tuturor masinilor Street View sa fie publicate in avans.

Astfel, Google trebuie sa faca public itinerariul masinilor cu trei zile in avans pe internet, in ziarele locale si la radio. Italienii vor sti exact in ce orase vor actiona masinile si, in cazul localitatilor mari, in ce zone.

"In mai multe tari europene s-a constatat o mare ingrijorare si ostilitate fata de initiativa Google de a fotografia strazile. Am inregistrat proteste chiar si din partea administratiilor locale", spune Francesco Pizzetti, presedintele autoritatii italiene pentru protectia datelor personale.

In septembrie, autoritatea i-a impus companiei Google sa nu proceseze date colectate de masinile sale de la retelele de internet wireless pe langa care trecea. Decizia a venit in urma unei anchete demarate in luna mai.