​Intel a deschis oficial in orasul vietnamez Ho Chi Minh cea mai mare uzina de productie si testare a microprocesoarelor, dupa o investitie de un miliard de dolari derulata in ultimii patru ani, scrie Bloomberg. La cea mai mare unitate a producatorului lucreaza cateva mii de angajati si sunt asamblate si testate procesoare pentru laptop-uri si alte dispozitive mobile.

Intel a inaugurat vineri in prezenta sefului companiei - Paul Otellini - cea mai mare fabrica de procesoare in parcul industrial Saigon Hi-Tech din Ho Chi Minh City, in Vietnam. Fabrica are 46.000 mp si a inceput productia in iunie, crescand de atunci in cateva etape.

Intel a ales Vietnam-ul in 2006, avand printre optiuni si India si China, dar preferand vechiul inamic al SUA dupa ce guvernul de la Hanoi a sustinut puternic investitia companiei americane.

"Aceasta este cea mai mare si mai sofisticata fabrica de asamblare si testare a procesoarelor pe care Intel le are pe plan mondial", a spus seful companiei. "Producatorii de PC-uri se asteapta la livrari de un milion de unitati pe zi in acest an. (...) 85% dintre aceste computere au procesoare Intel", a mai spus Otellini. Intel mai are fabrici de asamblare si testare in China, Malaezia si Costa Rica.