​Microsoft a lansat oficial in Romania noua suita Office pentru computerele Mac, fiind disponibile doua tipuri de licente care costa circa 600, respectiv 1.570 lei. In afara de cunoscutele Word, PowerPoint si Excel apare pentru prima oara si Outlook pentru Mac, iar o mare diferenta fata de versiunile din trecut tine de faptul ca un document poate fi editat simultan de mai multe persoane prezente in locuri diferite. Apple are circa 1,2% pe piata romaneasca a PC-urilor, conform datelor IDC.

Apple are putin peste 1% pe piata romaneasca la computereFoto: Hotnews

Pe piața din România suita este disponibilă în două ediții de retail – Office for Mac Home and Student 2011 (care contine Word, Power Point si Excel, avand un pret de 599 lei) și Office for Mac Home and Business (care contine si Outlook, pretul fiind de 1.569 lei).

In noul Office for Mac un document poate fi editat pe internet simultan de doi utilizatori prezenti in locuri diferite prin optiunea co-editing. In plus, Outlook este in premiera disponibil pe Office for Mac, iar una din noutatile din Power Point tine de faptul ca slide-show-urile pot fi transmise live astfel incat ele sa poata fi urmarite simultan de mai multe persoane aflate in locuri diferite.

Microsoft estimeaza ca trei din patru utilizatori de Mac folosesc Office, insa totusi, cota Apple pe piata romaneasca a PC-urilor era de 0,6% la final de 2008 si 1,2% un an mai tarziu, conform datelor IDC.