​Yahoo! cauta in prezent un manager de continut in Romania, persoana care sa supervizeze versiunea romaneasca a portalului si sa selecteze continutul relevant, a spus pentru HotNews.ro, Mihai Fanache, director al Mediacafe, regia care detine exclusivitatea vanzarilor Yahoo! in Romania. Managerul ar trebui recrutat in lunile urmatoare, iar lansarea yahoo.ro ar trebui sa aiba loc la inceput de 2011. Lansarea a mai fost amanata si din cauza crizei econimice, iar un decalaj poate aparea si acum din dorinta de a integra noua varianta de mail in pagina romaneasca.

E de asteptat ca strategia Yahoo! sa fie un pic diferita in comparatie cu episodul Bobby Voicu, iar managerul pe care-l cauta americanii nu trebuie sa fie un liant intre comunitatea romaneasca a Yahoo! si companie, ci mai degraba un "supervizor" al continutului in limba romana, o persoana care sa selecteze continutul relevant pentru romani. Fanache a spus ca e foarte posibil ca yahoo.ro sa fie o versiune simpla, "light" ce nu va contine multe baze de date (cum ar fi cataloage detaliate cu preturi la masini in Romania, de exemplu).

Despre lansarea portalului yahoo.ro s-a vorbit inca de acum mai bine de doi ani, cand Bobby Voicu fusese numit ca reprezentant al comunitatii Yahoo! in Romania. Pe atunci obiectivul era ca portalul sa se lanseze in toamna lui 2008, insa nimic nu s-a concretizat, Bobby Voicu anuntand in februarie 2009 ca nu mai reprezinta Yahoo! in tara.

Criza a fost un factor care a inghetat planurile Yahoo! pentru Romania in 2009, insa anul acesta discutiile s-au reluat si de data asta lucrurile par sa se concretizeze. Ca o confirmare a planurilor de extindere Yahoo! anuntase la final de iunie ca aria de servicii oferite de centrul de suport IBM din Cairo se extinde pentru limba romana si alte sapte limbi europene. Centrul deserveste clienti din Africa, Orientul Mijlociu si Europa care folosesc produse Yahoo!.

​Yahoo! a lansat la final de octombrie o versiune beta radical modificata a clientului de e-mail si sustine ca noul Mail este mai rapid, mai sigur si mai usor de folosit si de integrat cu retelele sociale. Yahoo! Mail Beta permite utilizatorilor sa vada fotografii si filmulete in Inbox, dar si sa posteze update-uri pe Facebook sau Twitter. Versiunea romana a mail-ului ar trebui si ea sa fie dupa noul tipar.