Intel anunta luni deschiderea unui centru de cercetaare si dezvoltare solutii software la Bucuresti, centru in care se investesc "mai multe milioane de euro", iar initial vor fi 25 de angajati, iar numarul va putea ajunge la 100, a anuntat compania. Pentru inceput centrul va realiza activitati de cercetare-dezvoltare pentru platforma open-source MeeGo, insa apoi activitatile se vor diversifica.

Centrul se va numi Intel Romania Software Development Center, initial va porni cu 25 de oameni si va realiza activitati pentru platforma open-source MeeGo, dar apoi va dezvolta solutii software ce vor fi utilizate pe o gama larga de dispozitive bazate pe arhitectura Intel cum ar fi televizoare inteligente sau sisteme multimedia pentru autovehicule.

MeeGo este un sistem de operare open-source dezvoltat de Intel si Nokia pe platforma Linux si destinat diverselor dispozitive mobile, de la smartphone, la televizoare care se conecteaza la internet.

Intel va porni cu 25 de angajati la noul centru, iar numarul va creste pe masura ce si proiectele se vor diversifica, putand ajunge la 75-100 de oameni.

Intel are un birou de reprezentare cu 11 angajati in Romania. Biroul s-a deschis in 2005, iar un an mai tarziu compania a cumparat actiuni la Siveco cu care colaboreaza in proiecte de educatie. Dupa ce Intel a preluat in 2009 compania Wind River, in portofoliu s-au adaugat si cei 130 de IT-isti ai Wind River din Galati.

Intel detine peste 80% din piata procesoarelor pentru PC-uri si are peste 81.000 de angajati pe plan mondial. In dorinta de a-si diversifica activitatile, compania a facut anul acesta achizitii de calibru, platind 7,7 miliarde dolari pentru McAfee dar si 1,4 miliarde dolari pentru o divizie a companiei germane Infineon.