​Majoritatea serviciilor de e-mail din Rusia nu recunosc adresele de mail din cadrul domeniului .рф (.rf, in chirilice) arata concluziile unor teste publicate de agentia de presa RIA Novosti. Din primavara lui 2010 pot fi accesate pe internet adrese formate integral din caractere non-latine, Egiptul, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite fiind primele tari care au inregistrat adrese active.

RIA Novosti citeaza teste facute cu patru servicii de e-mail des folosite in Rusia: Russia - Rambler, Yandex, Mail.Ru si Gmail. Au fost trimise de pe acestea mail-uri catre o adresa terminata in .рф, insa in doua formate diferite: un mail catre adresa scrisa cu simboluri chirilice (mailtest@пример.испытание) si unul in care adresa folosea un sistem special de codare.

Doar Yandex a reusit sa trimita mail-ul catre ambele tipuri de adrese, mail.ru si Rambler au trimis-o doar la versiunea special codata, iar Gmail a esuat in ambele.

Domeniul .рф a fost aprobat de ICANN la solicitarea presedintelui Medvedev, iar rusii spun ca e o dovada ca limba rusa are statut de limba globala, iar numarul utilizatorilor de internet va creste fiindca se vor adauga si unii care nu sunt familiari cu caractere latine.

E de asteptat ca pana al finele anului sa existe 50.000 de URL .рф.