Japonezii dovedesc inca o data ca sunt innebuniti de cele mai noi tehnologii si de lucrurile iesite din comun deoarece un nou fenomen umple salile: concerte pop si rock sustinute de artisti...holograme. Au aspect ciudat, nu sunt vii, insa canta cat se poate de bine, iar ca totul sa fie mai interesant, orchestra este una reala formata din instrumentisti umani, noteaza, dvice.com.

Holograma care a innebunit JaponiaFoto: Captura Youtube.com

Presa americana relateaza cu uimire povestea de succes a avatarului care a innebunit Japonia, facand ca toate biletele la concerte sa se vanda cu mult timp inainte. Unii s-au grabit sa conchida ca artistii reali vor disparea peste un numar de ani, urmand sa fie inlocuiti de holograme ce pot fi modelate dupa cum cere publicul.

In Japonia lucrurile deja se schimba, iar cea mai noua vedeta se numeste Hatsune Miku si este o hologarama creata de firma Crypton Future Media.

Holograma a plecat in turneu, iar biletele se vand foarte bine pentru ca avatarul cu aspect de fantoma reuseste sa creeze o atmosfera antrenanta, mai ales ca pentru autenticitate orchestra e formata din instrumentisti cat se poate de reali.

Sa nu ne grabim sa cantam prohodul actualelor vedete pop si rock fiindca tehnologia holografica e inca scumpa si nu se va raspandi prea curand in Europa. Insa in 10 - 20 de ani lucrurile se pot schimba, iar tendintele din Japonia sunt un indiciu in acest sens.