Apple a ajuns la o intelegere cu casa de discuri EMI pentru ca melodiile celebrei trupe Beatles sa se vanda pe iTunes, dupa ani intregi de dispute, spun surse citate de The Telegraph. Magazinul de muzica iTunes s-a infiintat in 2003 si de atunci a vandut peste cinci miliarde de melodii, insa formatii mari precum AC/DC nu sunt prezente deoarece considera ca melodiile nu trebuie vandute "la bucata".

Se pare ca discutiile dintre cele doua companii sunt intr-un stadiu avansat, iar melodiile formatiei din Liverpool vor putea fi cumparate de pe cel mai mare magazin online de muzica. Apple si EMI au avut numeroase dispute, una dintre ele fiind legata chiar si de faptul ca EMI contesta dreptul companiei conduse de Steve Jobs de a folosi numele Apple.

The Telegraph mentioneaza insa ca mai sunt formatii celebre care lipsesc de pe iTunes, iar un exemplu este AC/DC. Chitaristul Angus Young spune ca AC/DC "a creat albume, nu single-uri" si tocmai de aceea ar fi normal ca la vanzare sa fie scoase doar albume intregi, nu melodii separate. "Daca am fi pe iTunes sunt sigur ca o parte din oameni ar cumpara numai doua sau trei melodii de pe un album si nu credem ca asta ne reprezinta din punct de vedere muzical", mentioneaza chitaristul.

Este insa foarte posibil ca - dupa ce recesiunea a micsorat veniturile caselor de discuri - pozitia celor care nu vor sa intre pe iTunes sa se schimbe.