​Compania germana SAP a fost condamnata de o instanta americana sa plateasca 1,3 miliarde dolari celor de la Oracle dupa ce o fililala a ei a fost implicata intr-un scandal de furt de proprietate intelectuala, scrie AFP. O filiala a SAP a copiat cantitati mari de date confidentiale ale Oracle, iar SAP a recunoscut ca acuzatiile sunt reale si spune ca e dispusa sa-si asume responsabilitatea. Sefii Oracle spun ca e cea mai mare despagubire acordata pentru piraterie software business.

TomorrowNow, o filiala a SAP, a reusit sa fure cantitati uriase de date ale Oracle. Filiala fusese cumparata in 2005 si apoi a fost inchisa in 2008 dupa ce a iesit la suprafata scandalul.

Oracle a cerut despagubiri de 1,7 miliarde dolari, insa justitia a decis asupra unei sume mai mici, pe care SAP evident o considera extrem de mare si va decide daca face, sa nu, apel.

Oracle de verdictul ca exemplu ca furtul de proprietate intelectuala industriala nu va mai fi tolerat. Cei de la SAP au admis ca acuzatiile sunt adevarate, insa se arata dezamagiti de cuantumul despagubirilor pe care trebuie sa le plateasca. Exista totusi si o varianta ca SAP sa nu faca apel, insa sa se inteleaga cu Oracle pentru a plati mai putin.