Tablet PC-ul Allview Alldro cu ecran de 7 inch si sistem de operare Android 2.1 poate fi comandat la pretul de 899 lei, TVA inclus, iar primele livrari vor fi efectuate in 23 decembrie, a anuntat compania Visual Fan care a conceput designul si partea software in Romania. Tableta este produsa in China, cantereste circa 370g, dispune de procesor ARM11, 800 MHZ, memorie RAM de 256 MB si memorie interna de 2 GB.

Tableta AllviewFoto: Visual Fan

Dimensiunile tabletei sunt 192 x 121 x 11,9 mm, greutatea este de 371g, iar display-ul este de 7 inch. Allview AllDro are memorie RAM de 256 MB si memorie interna de 2 GB care poate fi extinsa la 32 de GB. Cu reteaua wireless pornita tableta are un timp de functionare de sase ore, in timp ce, ascultand muzica timpul de folosire poate fi maxim 30 de ore. La tableta va putea fi atasat in viitor si un modem 3G care sa permita conectarea acesteia la retelele de internet mobil ale operatorilor telecom.

Visual Fan si-a inceput activitatea acum opt ani iar in prezent vinde televizoare, sisteme GPS si telefoane dual SIM care pot functiona simultan cu doua cartele din retele diferite. Compania isi vinde produsele sub brandul Allview, iar anul trecut a comercializat peste 15.000 de telefoane dual-SIM, cele mai scumpe avand touch-screen si antena pentru receptionarea de posturi TV.

Pretul este atuul tabletei Allview fiindca cele mai cunoscute trei modele de tablete aflate la vanzare in tara sunt mult mai scumpe. Astfel, pe magazinele online preturile "la liber" pentru Apple iPad pornesc de la circa 2.700 lei, pentru Dell Streak cam de la 2.000 lei, iar pentru Samsung Galaxy Tab de la circa 2.800 lei.

Ramane de vazut cum va reactiona cumparatorul roman in fata unui brand de tablet PC foarte putin cunoscut si este interesant de aflat daca pretul mult mai mic decat cel al terminalelor produse de firme de traditie va fi un argument decisiv.