​Google e in discutii avansate pentru a cumpara cu 2,5 miliarde dolari compania de cumparaturi online Groupon, una din firmele de IT cu cea mai mare ascensiune din istorie, scrie vatornews, citand surse din piata. Diverse publicatii, inclusiv The Guardian, spun ca Google are motivele si banii necesari sa faca achizitia. Groupon s-a infiintat in 2008 e activa in 29 de tari si e specializata in oferte care sunt valabile doar o zi, produsele si serviciile fiind disponibile doar daca sunt achizitionate de un grup de persoane.

La fel ca numeroasele zvonuri in care se vorbea de diverse oferte facut unor companii populare, precum Twitter, si aici e doar pura speculatie pentru ca nimic nu a fost confirmat.

Groupon, companie aproape necunoscuta la noi, este foarte populara in SUA si este prezenta in 29 de tari, estimarile aratand ca ar avea venituri lunare de 50 milioane dolari. Groupon fusese evaluata la un miliard de dolari in aprilie, apoi s-a vorbit de 1,35 miliarde dolari, iar recent estimarile au ajuns la trei miliarde, insa nimic oficial.

Groupon e prezenta in tari europene precum Austria, Polonia, Rusia, Turcia si Grecia.

S-a vorbit ca Yahoo! ar fi interesata sa o cumpere, apoi s-a zvonit si ca eBay ar fi pe fir, dar cert este ca Groupon a crescut masiv de la luna la luna pe un model de business bazat pe o oferta de produse si servicii care sunt valabile o zi si devin disponibile cu conditia sa fie achizitionate de un grup de persoane.

Saptamana viitoare, Cem Tunakan, managing director al viitoarei filiale din Romania a Groupon, va lua parte la evenimentul NetCamp, in data de 8 decembrie, la Bucuresti.