CE a deschis o ancheta aprofundata dupa ce concurenti ai Google s-au plans ca gigantul american face abuz de pozitie dominanta si isi favorizeaza propriile servicii la rezultatele cautarii pe internet si penalizeaza concurenta. Deschiderea procedurii nu inseamna ca CE ar detine dovezi ce atesta comiterea unei infractiuni, ci semnifica faptul ca se va face o ancheta aprofundata, iar dosarul este o prioritate, explica un comunicat al CE.

Ancheta a pornit de la cateva plangeri ale unor companii ce sustin ca Google manipuleaza ordinea afisarii rezultatelor cautarilor pe web pentru a-si pune in pozitii prioritare propriile servicii, dar si pentru a defavoriza concurenta.

CE va verifica si acuzatiile conform carora Google ar fi impus anumite clauze de exclusivitate partenerilor publicitari, interzicandu-le sa plaseze anunturi ale competitorilor pe site-urile lor si ale altor clienti.

Plangerile au venit de la site-ul britanic de comparatie a preturilor Foundem si motorul francez de cautare pe teme de legislatie ejustice.fr, noteaza BBC care citeaza oficialii Google ce spun ca vor colabora cu CE.