Site-ul organizatiei Wikileaks nu mai poate fi vizualizat, dupa ce providerul de domenii a blocat accesul din cauza numeroaselor atacuri cibernetice la adresa sa, relateaza BBC. Compania EveryDNS.net a precizat ca atacurile ii ameninta infrastructura si accesul catre mii de alte site-uri gazduite de aceasta.

UPDATE Wikileaks a anuntat pe Twitter ca, dupa o intrerupere de 6 ore, site-ul s-a mutat pe un domeniu elvetian - wikileaks.ch.

Cei care acceseaza wikileaks.ch sunt trimisi pe pagina http://213.251.145.96/, care le ofera acces la fostul site, inclusiv la documente secrete ale diplomatiei americane.

​Intr-o postare pe Twitter, Wikileaks a admis faptul ca domeniul sau a fost "ucis" de EveryDNS.net. Nu se stie cat va dura intreruperea accesului.

Intr-un comuniat postat pe site-ul sau, compania a declarat ca a emis o notificare de inchidere catre Wikileaks, care a expirat pe 2 decembrie.

Wikileaks a cerut Amazon.com sa ii gazduiasca site-ul, insa compania a renuntat la intelegere miercuri, o miscare aprobata de oficiali americani. Wikileaks a declarat ca site-ul sau este acum gazduit de servere din Europa.

Site-ul a fost tinta a numeroase atacuri dupa publicarea a 250.000 de documente secrete apartinand corespondentei diplomatiei americane din intreaga lume, incepand cu duminica trecuta.