Hackerii care au doborat site-urile Visa si Mastercard anunta ca urmatoarea tinta este Amazon.com, in cadrul Operation Payback, atacul urmand a incepe doua ore, potrivit unui mesaj postat de Twitter.

UPDATE Site-ul Amazon.com functiona normal in jurul 18,30, ora Romaniei, desi inceperea atacului era prevazuta pentru ora 18,00.

WikiLeaks a fost deja expulzat de pe serverele Amazon pe motiv ca ar viola "mai multe puncte" ale regulamentului intern.

Multinationala de comert electronic Amazon.com este cel mai mare retailer online al SUA. Compania a fost fondata acum 15 ani si este cunoscuta in special pentru e-reader-ul Kindle lansat in 2007.

Hackerii au atacat in ultimele zile mai multe organizati pe care le-au vazut ca fiind ostile Wikileasks si fondatorului acesteia, Julian Assange, arestat la Londra.

BBC noteaza ca desi Amazon.com a expulzat Wikileaks de pe serverele sale, vinde totusi pentru kindle telegramele secrete publicate de organizatia lui Assange.

O grupare de hackeri, autointitulata Anonymous, a atacat marti si miercuri site-urile Visa, Mastercard si PayPal dupa ce aceste companii au incetat sa opereze plati de la donatori in contul Wikileaks. Cele trei site-uri au fost inactive timp de citeva ore, cu efecte diferite asupra operatiunilor curente. Si in Romania, platile online cu cardul au fost afectate miercuri, timp de cateva ore.

Vom reveni cu amanunte.