​Gruparea de sustinatori ai Wikileaks autointitulata Anonymous a incercat, fara succes, in cursul zilei de joi sa faca inutilizabil site-ul retailer-ului Amazon.com, iar urmatoarea tinta este procesatorul de plati PayPal, noteaza Bloomberg care citeaza reprezentanti ai companiei care spun ca au luat masuri suplimentare de aparare. Gruparea a atacat marti si miercuri site-urile Visa, Mastercard si PayPal dupa ce aceste companii au incetat sa opereze plati de la donatori in contul Wikileaks. Joi, in Olanda un adolescent in varsta de 16 ani a fost arestat pentru ca a luat parte la aceste atacuri.

Gruparea anunta ca joi, la ora 16.00 GMT va fi declansat un amplu atac asupra Amazon.com pentru ca site-ul sa devina inutilizabil. Anonimii au facut apel la toti cei care sunt de partea Wikileaks si i-a sfatuit sa descarce un program numit LOIC care a fost conceput pentru lansarea de atacuri tip Distributed Denial of Service (DDoS) la care pot participa mii de utilizatori anonimi, prin simpla instalare a acestui soft.

Totusi, se pare ca forta atacului a fost prea mica, astfel ca Amazon.com a functionat fara probleme. Grupul Anonymous a chemat insa sustinatorii Wikileaks sa atace tot cu LOIC si site-ul procesatorului de palti PayPal.

Un reprezentant al companiei a spus, pentru Reuters, ca a fost detectat un atac asupra PayPal, insa site-ul este operational, compania luand masuri suplimentare de siguranta.

Joi, autoritatile olandeze au arestat la Haga un tanar de 16 ani care a recunoscut ca a luat parte la atacurile informatice asupra Visa si Mastercard si face parte dintr-o retea de hackeri specializata in atacuri de tipul denial of service.

Facebook a anuntat joi ca a dezactivat contul Operation Payback, numele dat de grupul de hackeri operatiunii prin care vor sa se razbune pe site-urile care au blocat finantele Wikileaks.