Desi 2010 nu a fost cel mai bun an pentru producatorii de jocuri video, anul care sta sa inceapa se anunta a fi mai bun datorita apetitului tot mai crescut al publicului pentru jocurile de pe tablet PC-uri, smartphone-uri si retele sociale. La anul se lanseaza noi jocuri video 3D cu care producatorii de televizoare spera sa atraga clientii, iar pe piata vor aparea si console la care efectul de "adancime" a imaginii poate fi observat fara ochelari speciali. Per total exista motive de optimism, iar analistii estimeaza cresteri de 5% ale pietei jocurilor video in Europa si SUA pentru 2011, noteaza Reuters, citand o serie de analisti.

Anul curent nu a fost grozav pentru industria jocurilor video, vanzarile de software, hardware si accesorii fiind pe cale sa scada cu 4% fata de 2009 si sa atinga valoarea de 20,9 miliarde dolari.

Jocurile video devin tot mai cautate pe smartphone-uri, tablete si retele sociale, iar titluri precum "Infinity Blade" pentru iPhone sau Angry Birds pentru Android sunt la moda si milioane de oameni le descarca. Jocurile sunt a doua cea mai populara modalitate de folosire a tablet PC-urilor - prima fiind navigarea pe web - iar retelele sociale au facut mai usoara popularizarea unor jocuri ca Farmville (55 milioane de utlizatori lunar) sau Cityville (44 milioane utilizatori lunar).

Si progresul tehnologiei 3D va ajuta industria jocurilor video, iar o serie de titluri precum Killzone 3D si Motorstorm: Apocalypse vor putea fi jucate pe televizoare 3D, astfel incat va exista un motiv in plus care sa-i determine pe cumparatori sa ia in considerare achizitia unui terminal destul de scump.

In plus, vor aparea pe piata si console 3D de jocuri, modelul Nintendo urmand sa fie lansat la final de martie in Japonia si putin mai tarziu pe alte piete.