Twitter a refuzat, in anul 2008, o oferta de cumparare de 500 de milioane de dolari din partea lui Mark Zuckerberg, CEO si co-fondatorul Facebook, scrie AFP, citand Financial Times. Reteaua de socializare cu cel mai mare numar de utilizatori din lume a incercat, fara succes, sa cumpere platforma de microblogging Twitter, considerata principalul concurent al Facebook pe segmentul de socializare.

Dezvaluirea a fost facuta, intr-un interviu recent, de Biz Stone, co-fondatorul Twitter, care a adaugat, insa, ca Twitter nu este doar un site popular, ci si o afacere profitabila, iar preluarea sa de catre o alta companie nu isi avea rostul.

Potrivit Financial Times, Mark Zuckerberg a oferit 500 de milioane de dolari in schimbul preluarii Twitter, insa Biz Stone sustine ca Facebook nu are nimic din ceea ce el si ceilalti doi co-fondatori ai Twitter - Evan Williams si Jack Dorsey - isi doresc pentru Twitter.

Creat in anul 2006 si destinat initial schimbului de mesaje de maximum 140 de caractere, Twitter are, in prezent, 175 de milioane de utilizatori, iar in fiecare zi sunt schimbate, prin intermediul site-ului, in jur de 95 de milioane de mesaje.