Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea prin care Asesoft Distribution preia activitatile de distributie IT ale Flamingo International SA, considerand ca tranzactia nu va avea efecte negative asupra concurentei din piata. CC declansase in ianuarie 2010 o investigatie legata de aceasta tranzactie, pentru a se asigura ca nu incalca legile concurentei.

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului de catre Asesoft Distribution SRL asupra activitatii de distributie de produse IT dezvoltata de catre Flamingo International SA.

Efectele operatiunii de concentrare economica notificate asupra mediului concurential nu sunt semnificative, iar operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate, spune autoritatea in domeniul concurentei.

Asesoft Distribution SRL este prezenta pe pietele de comercializare cu ridicata de produse IT, de produse din categoria comunicatii, de produse electronice si electrocasnice din Romania.

Flamingo International a anuntat in luna martie 2009 ca directioneaza un numar de contracte detinute de divizia de distributie catre Asesoft Distribution, in cadrul politicii sale de a se orienta catre o politica bazata pe vanzari directe. Respectivele contracte reprezentatu aproximativ 15% din cifra de afaceri aferenta anului 2008 a Flamingo.

Asesoft Distribution mai detine controlul, in comun, impreuna cu alte persoane fizice, asupra Dante International SA si Emag International, societati prezente pe pietele de comercializare cu amanuntul de produse IT, electronice si electrocasnice din Romania, operatiunile de preluare a controlului in comun fiind autorizate de catre Consiliul Concurentei in noiembrie 2009.