Google a prezentat miercuri in cadrul unui eveniment de presa cea de-a treria versiune a sistemului de operare pentru aparate mobile Android. Noua versiune, cunoscuta sub numele de cod Honeycomb, este optimizata pentru tablet-PC-uri si aduce o serie de imbunatatiri notabile fata de variantele anterioare.

Foto:

Honeycomb vine cu un design refacut de la zero si optimizat pentru rezolutiile uzuale de pe tablete. Google promite ca sistemul va fi extrem de personalizabil si flexibil si ca va putea fi adaptat pentru o multime de dispozitive. Android 3.0 mai aduce si o tastatura virtuala noua, un mod imbunatatit de a selecta si manipula text in cadrul sistemului de operare si suport pentru aparate de stocare pe USB. Intra in fotogalerie pentru a vedea in detaliu cum arata noua varianta a sistemului de operare de la Google.

Pe langa o noua varianta de Android, Google a anuntat si imbunatatiri majore pentru platforma de distributie a aplicatiilor. Noul Android Market va avea acum si o interfata web, de unde utilizatorii vor putea cumpara aplicatii care vor fi descarcate automat pe telefonul asociat contului. Din pacate, la ora actuala utilizatorii romani de Android nu au acces la aplicatiile platite.