Biserica Catolica din SUA si-a dat aprobarea pentru o aplicatie de iPhone care sa pregateasca enoriasii pentru spovedanie si sa-i ajute sa tina socoteala pacatelor facute, scrie Reuters. Miscarea este una neobisnuita, semn ca Biserica americana ia in seama cele mai noi tehnologii. Aplicatia Confession costa doi dolari si e dezvoltata de o mica firma din statul american Indiana, fiind creata si cu ajutor de la preoti. Compania spune ca aplicatia nu e gandita sa tina locul unei vizite la biserica, ci sa-i pregateasca pentru spovedanie pe cei evlaviosi.

Biserica isi da girul pentru o aplicatie religioasa pentru iPhoneFoto: Apple.com

Aplicatia Confession: A Roman Catholic App se doreste a fi un ajutor perfect pentru orice credincios, putandu-i fi sprijin la pregatirea pentru spovedanie. Practic, credinciosii pot adauga in lista de pacate unele care nu sunt incluse in examinarea standard a constiintei si pot stii cu exactitate cat a trecut de la ultima spovedanie.

Dezvoltatorii spun ca aplicatia creata ii poate ajuta pe credinciosi sa isi inteleaga mai bine actiunile si sa le interpreteze, insa ei tin sa sublinieze ca pentru iertare persoana trebuie sa se duca in fata preotului, nu sa se margineasca la experienta digitala.

Faptul ca aplicatia a fost agreata de Biserica Catolica, este o premiera si un semn ca unii clerici tin cont de avantul luat de noile tehnologii.

Papa Benedict al XVI-lea indemna recent tinerii catolici sa schimbe informatii prin intermediul retelelor sociale, dar ii sfatuia sa o faca in mod responsabil si sa aiba grija ca interactiunea virtuala sa nu ia locul celei "pe viu".