​Apple a inceput productia tabletei iPad 2 care va fi asamblata tot de taiwanezii de la Foxconn, scrie The Wall Street Journal, citand surse din piata. Noul iPad va fi mai usor, va dispune de un procesor mai puternic si va avea si camera pe partea frontala, mai scrie publicatia. Presa internationala estimeaza ca lansarea oficiala va avea loc in urmatoarele doua luni. Apple a lansat iPad in primavara lui 2010 si a vandut peste 15 milioane de unitati, insa acum are si concurenta.

Apple iPadFoto: Reuters

The Wall Street Journal scrie ca productia noii generatii IPad a inceput la marile fabrici Foxconn din China unde sunt angajati peste 500.000 de oameni. E de asteptat ca noul iPad sa fie mai usor, sa dispuna de un procesor mai puternic, sa aiba si camera pe partea frontala, dar sa aiba aceeasi rezolutie a ecranului ca si la generatia din prezent.

Estimarile privind vanzarile iPad pe plan mondial variaza intre 27 de milioane si 35 de milioane unitati pentru anul curent, insa va avea un impact si concurenta, cu modele precum Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom sau RIM Playbook.

Apple a vandut peste 15 milioane de unitati iPad pe plan mondial, iar produsul este unul cheie pentru compania americana. iPad e o sursa de venit si pentru operatorii telecom care au lansat abonamente de date mai mari, insa si mai scumpe.