Facebook, Google si alte companii din industrie poarta se pare discutii foarte discrete cu Twitter care ar fi ajuns sa valoreze intre 8 si 10 miliarde de dolari, scrie The Wall Street Journal, citand surse din piata. Companiile au refuzat sa comenteze acest subiect, dar se vorbeste ca managerii Twitter nu vor inca sa vanda, fiind convinsi ca valoarea afacerii va creste spre un impresionant 100 de miliarde dolari. Zvonurile legate de o posibila vanzare a Twitter sunt pe piata de ceva timp, dar ramane de vazut daca vreunul din gigantii internet-ului va putea bate palma.

Reteaua de micro-blogging ar valora se pare intre 8 si 10 miliarde de dolari, insa pentru moment discutiile de preluare nu au dus nicaieri, declara sursele citate. Facebook, Google sau Twitter au refuzat sa comenteze stirea. Se pare ca directorii Twitter se tin tare pe pozitii si nu vor sa vanda inca, fiind convinsi ca site-ul ar putea ajunge sa valoreze chiar si de zece ori mai mult.

Twitter a aparut in 2006, este uns dintre cele mai populare retele sociale, alaturi de Facebook si Lnkedin, iar la mijlocul lui 2010 a inceput sa obtina si bani din publicitate. Twitter nu divulga informatii financiare, insa firma de cercetare eMarketer estima ca Twitter a obtinut 45 de milioane dolari anul trecut si va ajunge la 150 de milioane in 2011.

In piata se poarta discutii aprinse legate si de cat valoreaza retele de socializare, multi fiind de parere ca sunt exagerate estimarile care indica valoarea de 50 de miliarde atribuita Facebook, dar si cifrele mari legate de Twitter.