Intel este decisa sa gaseasca un partener pentru implementarea sistemului de operare MeeGo, dupa ce acesta a fost pus pe linie moarta in urma parteneriatului Nokia - Microsoft. MeeGo a fost dezvoltat de Intel si Nokia, insa dupa ce finlandezii au ales Windows 7 Phone ca platforma principala, viitorul MeeGo nu e grozav. Seful Intel, Paul Otellini a mai declarat ca ar fi ales o alianta cu Google, daca ar fi fost sef al Nokia, relateaza Reuters.

"Vom gasi alti parteneri, operatorii mobili vor dori un alt treilea ecosistem, unul deschis, iar asta ne motiveaza sa continuam", spune seful Intel, referindu-se la sistemul dezvoltat impreuna cu Nokia pe baza unei versiuni de Linux. Intel a prezentat la Mobile World Congres Barcelona o tableta cu MeeGo, iar sistemul poate fi folosit si la smartphone-uri, dar si la sisteme electronice utilizate la automobile.

Otellini spune ca, daca ar fi fost sef al Nokia, ar fi ales o colaborare cu Google pe Android, si nu cu Microsoft. "MeeGo ar fi fost cea mai buna strategie, dar Nokia a conchis ca nu si-l poate permite din punct de vedere financiar". Seful Intel mai spune ca celor de la Nokia le va fi greu sa-si diferentieze terminalele in comparatie cu alte companii care au telefoane cu Windows Phone 7 si sustine ca la Android diferentierea ar fi fost mai usoara.

MeeGo a fost creat anul trecut dupa ce paltformele Maemo si Moblin ale Nokia si intel au fuzionat. Microsoft si Nokia au spus ca vor scoate un telefon cu MeeGo, insa Intel asteapta mai mult de la o platforma in care s-a investit.