Motorul de cautare Google si-a modificat sambata logo-ul, inserand imagini ale unor opere ale lui Constantin Brancusi, transmite Agerpres. Sunt marcati astfel 135 de ani de la nasterea sculptorului nascut la Hobita, personalitate de varf a artei universale.

Google Doodle in memoria lui BrancusiFoto: Captura Google

In pagina sa de deschidere, Google publica imagini ale celor mai reprezentative sculpturi ale lui Brancusi, intre care ''Domnisoara Pogani'', ''Sarutul'', ''Muza adormita in bronz'', ''Pasare in spatiu'', ''Prometeu'' sau ''Leda''.

In momentul in care dai click pe una dintre imagini, motorul Google iti prezinta paginile de Internet ce fac referire la sculptorul roman.

Google.com

Google.com

Foto: Captura Google

Logoul e prezent atat pe Google.ro, cat si pe Google.com.

Constantin Brancusi s-a nascut la 19, februarie 1876 la Hobita (jud. Gorj), in apropiere de Targu Jiu. A studiat la Bucuresti, la Academia regala de belle arte din Munchen si la faimoasa Ecole des Beaux-Arts din Paris, devenind unul dintre cei mai cunoscuti artisti din Franta. Este considerat un pionier al modernismului. A murit la 16 martie 1957 la Paris, la varsta de 81 de ani.

Logo-ul dedicat lui Brancusi a fost cel de-al cincilea "Google doodle" realizat de companie in ultimele doua saptamani.