Un tribunal federal american va oferi Sony acces la baza de date cu toate persoanele care au accesat site-ul hacker-ului George “Geohot” Hotz si au avut acces la informatii privind compromiterea securitatii consolei PlayStation 3, informeaza Wired. Mai multe organizatii pentru protectia drepturilor utilizatorilor au reactionat la decizia tribunalului, subliniind ca protectia anonimitatii utilizatorilor neiplicati direct este un drept constitutional.

PlayStation 3Foto: Sony

Sony a mai primit acces si la informatii de pe serverele Google, YouTube si Twitter in legatura cu diseminarea informatiilor legate de modul in care poate fi compromisa securitatea consolei PlayStation 3, permitand utilizatorilor sa ruleze continut neautorizat de producator, inclusiv programe piratate. Sony a amenintat ca va da in judecata orice persoana care va republica informatiile.

Reprezentantii ONG-ului pentru protectia drepturilor utilizatorilor de internet Electronic Frontier Foundation (EFF) au declarat intr-o scrisoare deschisa ca protectia identitatii utilizatorilor neimplicati direct in scandal trebuie sa primeze asupra oricaror alte interese.

George Hotz, hackerul care a reusit sa compromita securitatea consolei PlayStation 3 va fi obligat sa permita oficialilor companiei Sony sa ii inspecteze si computerul pentru informatii legate de bresa de securitate pe care a exploatat-o.

Hotz, in varsta de 21 de ani, a devenit celebru dupa ce a reusit sa creeze primul hack prin care consola PlayStation 3 poate rula continut neautorizat, inclusiv jocuri piratate. Cunoscut sub numele de “geohot”, el mai are un succes major la activ in lumea hackerilor, fiind prima persoana care a facut facila rularea de cod neautorizat pe telefonul Apple iPhone.