​Google a lansat o noua versiune a browser-ului Chrome despre care compania spune ca e fundamental ameliorat, mult mai rapid, mai simplu de utilizat si cu mai multe functionalitati. Chrome are o cota de circa 16% pe plan mondial, mai mult decat dublu fata de acum un an, arata datele companiei StatCounter. Alte companii de cercetare dau cote mai mici, in jurul a 10%, insa cert e ca browser-ul este pe locul trei.

Google spune ca noul Chrome vine cu imbunatatiri la partea de gestiune a paginilor favorite, la partea de viteza, la gestionarea parolelor de acces pe diverse site-uri si la reglajele ce trebuie actionate pentru a face schimbari la interfata.

Pe scurt, Google spune ca noul Chrome este mult mai simplu de folosit, ofera protectie mai buna impotriva site-urilor cu malware si permite utilizatorului sa se "logheze" pe site-urile favorite de pe mai multe calculatoare fiindca browser-ul va retine parolele de acces datorita unui program mult mai bun de sincronizare.

Cota de piata a Chrome a crescut mult pe plan mondial, ajungand la circa 16%, in conditiile in care Internet Explorer are 45%, iar Firefox, 31%, arata datele companiei irlandeze StatCounter. Totusi, alte companii de cercetare indica o cota mai mica pentru Chrome, insa cam toate sursele plaseaza browser-ul Google pe locul trei, cu cote de peste 10%.

Pentru Romania, datele indica o cota de circa 18% pentru Chrome, 31% pentru Firefox si circa 42% pentru Internet Explorer. Chrome a fost lansat la final de 2008.