Fondul de investitii 3TS Cisco Growth face o noua investitie pe piata romaneasca si va intra in actionariatul furnizorului de solutii IT Avangate printr-o investitie de patru milioane euro ce se va desfasura in urmatoarele sase luni. 3TS Cisco a cumparat in 2009 un pachet majoritar la Internet Corp, companie care detine in tara mai multe site-uri de stiri si lifestyle. Avangate s-a infiintat in 2005 si furnizeaza companiilor de software solutii si servicii pentru a-si comercializa produsele online, precum si pentru a-si administra reteaua de distributie.

Avangate - companie controlata de Radu Georgescu - anunta intrarea in actionariat, printr-un pachet minoritar de actiuni, a 3TS Capital Partners, prin Fondul pentru Tehnologie in Europa Centrala si de Est S.C.A. SICAR, cunoscut si ca Fondul de Crestere 3TS Cisco. In urma tranzactiei, Avangate va primi o investitie de 4 milioane de euro in urmatoarele 6 luni.

Fondul de investitii 3TS, infiintat in noiembrie 2007, este un fond de capital de risc sustinut de CISCO ca investitor ancora. Fondul vizeaza investitii in companii din domeniile tehnologie, media si comunicatii, din Europa Centrala si de Est.

¬Suntem incantati de investitia pe care a facut-o Fondul 3TS Cisco in Avangate. Compania este orientata catre dezvoltare si crestere, iar noul capital va fi destinat in principal extinderii operatiunilor in America de Nord si Europa, precum si dezvoltarii noilor tehnologii menite sa sustina baza noastra de clienti aflata in continua crestere. Expertiza fondului de investitii in a sustine afacerile din domeniul tehnologiei in Europa va fi, fara indoiala, de mare ajutor companiei¬, spune intr-un comunicat de presa, Carmen Sebe, CEO Avangate.

Fondul de investitii 3TS Cisco Growth a cumparat in toamna lui 2009 un pachet minoritar de actiuni la Internet Corp, una din cele mai mari companii de online din Romania, care detine site-uri de stiri, de agregare si de lifestyle.

3TS Capital Partners este una dintre cele mai mari companii de investitii financiare din Europa Centrala si de Est, actionand in intreaga regiune prin birouri in Budapesta, Bucuresti, Praga, Viena si Varsovia.